Kodanikupäev

detsember 6, 2016 in meie kool

25. novembril korraldasid Suure- Jaani Gümnaasiumi 10. klassi sotsiaalsuuna õpilased koolis kodanikupäeva. Esimese tunni ajal kogunes terve kool aulasse, kus esines 10. klass enda väljamõeldud kavaga.

Foto: SJK pildigalerii

“Ettevalmistus selleks algas tegelikult juba üsna ammu, kui kirjutasime kultuuriloo tunnis omaloomingut Eesti ajaloo kohta. Kuulda sai nii erinevaid luuletusi kui ka laule. Kava kokkupanemisel aitas meid õpetaja Heli Rahnu, keda tuleb siinkohal tänada. Lisaks mängiti ühiselt KAHOOTi, vaatasime videot ning kõige lõpuks, kui appi tuli ka spordisuund, laulsime ühislaulu.

img_4035

Foto: SJK pildigalerii

Koostöö ürituse korraldamisel sujus väga hästi ning sellega võib rahule jääda. Loodame, et see, mida tegime, pani veidikene kõiki mõtlema, milline on nende koht kodanikuna siin maailmas.” kirjeldab 10. klassi õpilane enda nägemust reedesest kodanikupäevast.

img_4044

Foto: SJK pildigalerii

Sõnumilehe toimetus käis uurimas õpetaja Heli Rahnult, kust tuli mõte korraldada koolis kodanikupäeva. Õpetaja sõnab:” Andsin 10.klassi sotsiaalsuunale ülesande, kultuuriloo kursuse raames, teha Eesti pöördelistest hetkedest väike etteaste. Kuna luuletused ja laulud olid väga hästi välja tulnud, mõtlesime üheskoos, kuidas neid saaks ka teistega jagada. Nii tuligi mõte korraldada kodanikupäev, mida hakkasid eest vedama 10.klassi õpilased. Noored olid väga ettevõtlikud ning üritus tuli neil hästi välja.”

img_4048

Foto: SJK pildigalerii

Uurisime ka õpilastelt, mida nemad arvasid sellel moel kodanikupäeva tähistamisest. 12.klassi õpilase Cameroni arvates oli üritus hästi organiseeritud ning temale väga meeldis. Tema klassivend, Kristo, lisas veel, et temal oli väga huvitav ning  sai teada palju uusi fakte kodanikupäevast. 11.klassi õpilane Reti aga sõnas: “Ürituse korraldamisel oli näha mõningaid puudujääke, aga sellele vaatamata jäin ma siiski kodanikupäevaga rahule.” Sõnumileht tänab 10.klassi sotsiaalsuunda kodanikupäeva korraldamast ning loodame, et sellest saab Suure-Jaani Gümnaasiumi uus traditsioon!

Sõnumilehe toimetus,

Sirelin Märtens (10.klass)

Sarnased artiklid

  • Artiklid puuduvad