#SeepolesulmingiLutsu”Kevade”! ehk etendus “Moraal” läbi gümnasisti silmade

veebruar 23, 2016 in meie kool

19. veebruaril käidi ühisväljasõidu käigus Viljandi Lennukitehases etendunud Ugala noortemuusikali “Moraal” vaatamas.
Etendus keskendus teismelistele- kuivõrd erinevad isiksuselt ollakse, just hobide ja eesmärkide poolest.


Foto: Ugala

Etendus esitati muusikalise loengu vormis ning näitlejad tõid selle publikuni läbi meeletu energia, huumori ja absurdsuse. Osatäitjad püüdsid noortele edasi anda seda, mis juhtub kui olla liiga uhke, ablas, laisk, ahne, vihane, ihar ja/või kade. Neid iseloomujooni nimetati surmapattudeks ning esitleti vaatajatele läbi seitsme erineva loo. Igas loos oli välja toodud tagajärg, mis hakkab toimuma, kui inimesed ei suuda neid omadusi talitseda.
Näitlejad  Adeele Sepp ja  Rait Õunapuu kehastasid 1 tunni ja 30 minuti jooksul enam kui 30 karakterit ning muusikalise poole eest vastutas Kaarel Kuusk. Artistid kaasasid etendusse publikut ning see tekitas kõigis palju ärevust.

Foto: Ugala

Bertolt Brecht on öelnud: “Teater, kus naerda ei saa, on naeruväärne.”.
Kindlasti ei saa öelda, et see etendus oleks olnud naeruväärne! Terve vaatemängu ajal oli kuulda vahetpidamatuid naerupurskeid ja nalja oli tõesti nabani.

Foto: Ugala

Tagasiside, mida on õpilastelt ja õpetajatelt saadud, on olnud äärmiselt positiivne. Välja on toodud just etenduse ainulaadsus, kuna seesugust pole enne nähtud. Oli tunda, et näitlejad andsid oma rolle edasi mõnuga, mis tegi publikule etenduse jälgimise puhtaks naudinguks.

Kui Sa pole veel etendust näinud, on viimane aeg soetada omale pilet ning vaadata oma silmaga üle millest jutt käib!
Tutvu näidendiga lähemalt – SIIN

Andrea Maris Aule, Janeli Ojaste
11. klass

Sarnased artiklid

  • Artiklid puuduvad